Нерухомість в Болгарії. Особливості покупки і оформлення КВАРТИР, БУДИНКІВ І ЗЕМЛІ.

Болгарське законодавство дозволяє придбання громадянами інших держав (іноземними фізичними особами) нерухомого майна (квартир, апартаментів, будинків, вілл) на своїй території, але з деякими обмеженнями.

Іноземні покупці можуть стати власником житлової нерухомості, вілли або комерційного об’єкта в Республіці Болгарії. Причому власник — покупець може бути фізичним і / або юридичною особою.

КУПІВЛЯ БУДИНКУ АБО ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Але при покупці приватного будинку, вілли, що окремо стоїть, будови, потрібно знати, що земля (прилеглу ділянку), що знаходиться під будинками, віллами, що окремо стоять будівлями і будівлями не може бути продана громадянам інших держав так як іноземним особам законодавчо заборонено купувати землю.

Одним з варіантів при покупці вілли / дачі, приватного будинку / слід враховувати, що земля не продається іноземним фізичним особам, але здається в довгострокову оренду.
Іноземний покупець може стати власником вілли / дачі, приватного будинку / або комерційного об’єкта в Болгарії. Причому власник може бути як фізичним так і юридичною особою. Однак, тут є одна деталь, яку необхідно знати, перед тим, як інвестувати гроші саме в віллу / дачу, приватний будинок /. Землю, що знаходиться під будівлею, і прилеглу ділянку продавати фізичним іноземним особам законодавчо заборонено. Однак, при покупці вілли ніщо і ніхто не завадить Вам оформити довгострокову оренду, термін якої необмежений. Мінімальний термін — 4 роки. При продажу будівлі в його вартість завжди включається і вартість ділянки землі. Вона становить незначну частину (до 1 — 10%), тому висока орендна плата недоречна. Цей варіант підходить при купівлі будинку для періодичних короткострокових приїздів, наприклад, для літнього відпочинку. Якщо ж покупець планує проживати в Болгарії постійно, то при покупці будинку приватною особою ділянку землі краще оформити на фірму. Будуть складені 2 нотаріальних акту: на придбання права власності на будівлю і на ділянку землі. У стандартному випадку: при покупці і будівлі, і землі на одне і те ж особа оформляється один нотаріальний акт. Купівля та будівлі, і ділянки на фірму не викликає ніяких юридичних труднощів.

 І будинок, і квартиру в звичайному житловому будинку придбати можна на юридичну особу, яка потрібна буде зареєструвати в Болгарії. Компані (підприємство) може не вести ніякої господарської діяльності, але потрібні деякі витрати на реєстрацію і на ведення бухгалтерського балансу.

Що стосується квартир в комплексі, оскільки така нерухомість розрахована в більшості своїй на іноземного покупця, — забудовники зазвичай вирішують питання з землею таким чином, що квартири може набувати як юридична, так і фізична іноземна особа.

КУПІВЛЯ КВАРТИР

При покупці апартаментів / квартир / Вам не доведеться зіткнутися з цими обмеженнями. Купувати квартиру у власність можуть іноземні юридичні і фізичні особи. Одночасно з квартирою оформляється і так звана ідеальна частина ділянки землі, що знаходиться під будинком і «потрапляє» під квартиру. Зазвичай вона становить до кількох квадратних метрів і є умовним поняттям.

Також приватним особам (іноземним громадянам) заборонено продаж землі і лісів. Це відноситься як до ділянок під нове будівництво так і до сільськогосподарської землі або землі під промислове будівництво. Однак дозволено брати в оренду ділянки землі без обмеження її розміру. Мінімальний термін оренди — чотири роки, максимальний — не встановлено. Зареєстрована в Болгарії компанія але засновниками, якої є іноземні фізичні або юридичні особи, має право покупки землі і лісів. За всім законодавчим нормам вони не відрізняються від фірм, заснованих громадянами Болгарії. Право покупки землі та лісів також має іноземна фірма з болгарським участю, де хоча б один відсоток капіталу належить громадянам або юридичним особам Болгарії. Таке ж право має і фірма, зареєстрована в Болгарії,

Болгарське законодавство дозволяє реєструвати фірму за адресою знаходження нерухомості / квартири, будинки / і використовувати її в якості офісу.

Рекомендуємо звернеться до брокерами і юристам Агентства нерухомості «G & P», які допоможуть Вам у вирішенні всіх вищевикладених питань, порадять, що краще купити, у що краще вкласти гроші, а також запропонують Вам ряд цікавих об’єктів нерухомості з нашої ексклюзивної бази.

Оставить комментарий

avatar
  Подписаться  
Уведомление о