Отримання ліцензії на право оптової торгівлі пальним

З 01.07.2019 року всім суб’єктам, які займаються господарською діяльністю або планують займатися господарською діяльністю, яка буде пов’язана з виробництвом, зберіганням, роздрібною та оптовою торгівлею пальним потрібно отримувати ліцензію, на зайняття такою діяльністю. Не отримання такої ліцензії несе за собою адміністративну (накладення штрафу) або кримінальну відповідальність.

Суб’єкти, зобов’язані отримати ліцензію на право оптової торгівлі пальним та зберігання пального на кожне місце оптової торгівлі пальним або кожне місце зберігання пального, а якщо місце оптової торгівлі пальним відсутнє, то потрібно лише отримати одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб’єкта.

Відповідно до законодавства України, а саме ст. 1 ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» вважається, що місцем оптової торгівлі є місце (територія), на якому розташовані споруди та/або обладнання, та/або ємності, що використовуються для здійснення оптової торгівлі та/або зберігання пального на праві власності або користування. Також зазначається, місце зберігання – це місце, яке використовується для зберігання спирту, або приміщення, яке використовується для зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, відомості про місцезнаходження якого внесені до Єдиного державного реєстру місць зберігання.

На який вид пально потрібно отримувати ліцензію?

·         Нефтепродукты (дизель, бензин);

·         Скраплений газ;

·         Паливо моторне альтернативне;

·         Паливо моторне сумішеве;

·         Речовини, що використовуються як компоненти моторних олив та інше.

Ліцензії на право оптової торгівлі пальним видаються терміном на п’ять років органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України.

Ліцензії на право зберігання пального надаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п’ять років. І кожен рік потрібно вносити плату за ліцензію.

Потрібно звернути увагу, що за плата за оформлення ліцензії на оптову торгівлю пальним становить:

—  Річна плата за ліцензію на право оптової торгівлі пальним, за наявності місць оптової торгівлі пальним – 5000 грн;

—  Річна плата за ліцензію на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місця для оптової торгівлі пальним – 10000 грн.

Отже, для того аби визначити, чи потрібно отримувати вам ліцензію, чи підпадає ваша господарська діяльність під ліцензування, чи підпадає ваше пальне під ліцензування, потрібно звернутися до спеціалістів, які нададуть Вам консультацію по даному питанню.

За займання господарською діяльністю без отримання належної ліцензії, тягне за собою накладання не малого штрафу, тобто штраф буде в рази більший, ніж витрачений вами час на звернення до нашої Юридичної компанії «АРОУ», де кваліфіковані юристи нададуть вам професійну консультацію, та збережуть вас від штрафів. 

Оставить комментарий

avatar
  Подписаться  
Уведомление о